НОВИНИ

Миглена Селишка пред БНТ: Контузията ми се отрази психически, но се радвам за този медал (ВИДЕО)

миглена селишка бнт контузията отрази психически радвам медал видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 15.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Бронзовата ни медалистка от европейското първенство по борба в Букурещ при дамите Миглена Селишка даде ексклузивно интервю за зрителите на БНТ минути, след като спечели отличието в категория до 50 кг при дамите.

В решителната схватка европейската ни шампионка от Рим 2020 година се наложи с технически туш срещу румънката Ана-Мария Пирву, като за крайния успех ѝ бяха необходими само малко под две минути.

"Не очаквах толкова бързо да приключи всичко, но се радвам. Предвид, че съперничката ми беше румънка очаквах да има неща, които да ми повлияят като съдиите и публиката. Бях се подготвила за това, но за щастие нещата се развиха в моя полза. Медалът си е медал, макар че не е този, който всеки състезател иска. За мен все пак това е първо по-сериозно състезание след травмата, така че това беше стъпка към по-важните надпревари през година", коментира Селишка.

Пред нашата камера вече опитната състезателка сподели, че е наясно какво трябва да промени за предстоящата олимпийска квалификация и призна, че тежката контузия, която я остави извън борбата за около година, със сигурност ѝ се е отразила психически.

"Има неща, върху които трябва да поработя. Знам си грешките, повечето от тях са на психологическа основа. Има какво да се поправи и се надявам за европейската квалификация да съм на по-високо ниво. Контузията със сигурност ми се е отразила психически, тъй като много дълго време не бях на тепиха", завърши Миглена Селишка.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът се срещна с председателя на арменския парламент
Президентът се срещна с председателя на арменския парламент
ВСС ще изслуша шефа на Апелативната прокуратура в София заради Нотариуса
ВСС ще изслуша шефа на Апелативната прокуратура в София заради Нотариуса