НОВИНИ

Слънчево до края на деня, с температури до 17°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 15.11.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с максимални температури от 12 до 17 градуса. В районите с по-трайни мъгли, на повече места по бреговете на Дунав, не повече от 10°.

През нощта ще е почти тихо и отново на много места в равнината част от страната ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност. Минималните температури утре ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София около 3°, а максималните между 13° и 18°. След обяд ще започне увеличение на облачността. Най-рано в западните райони, където на места и ще превали. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието денят ще започне с намалена видимост, която бързо ще се подобри. Облачността ще е променлива. Ще духа слаб, след обяд до умерен югозападен вятър.

Увеличение на облачността от запад се очаква и в планините. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен западен вятър, а максималните температури слабо ще се понижат.

Времето в Европа. С валежи, на места значителни, ще бъде в западната половина от континента, както и на Апенините. Ще завали и в западните райони от Балканите, на места интензивно.

Почти повсеместни валежи се очакват и у нас в четвъртък, по-значителни в Южна България и планините. В петък ще превалява само на отделни места, но през почивните дни валежи ще има отново в много райони от страната, по-интензивни в неделя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 чуждестранни туристи пострадаха при катастрофа на пътя за Рилския манастир (СНИМКИ)
11 чуждестранни туристи пострадаха при катастрофа на пътя за Рилския манастир (СНИМКИ)
Българските национали отпътуваха за контролите срещу Кипър и Люксембург
Българските национали отпътуваха за контролите срещу Кипър и Люксембург