НОВИНИ

Слънчево и топло време в началото на новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 23.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и топъл неделен ден в страната днес - следобед на много места температурите доближиха 30 градуса, по -прохладно остана по морския бряг.

Лятно ще се задържи времето поне до средата на новата седмица. След сряда ни очакват валежи и слабо понижение на температурите, но утре - на празничния 24-ти май, отново много слънчеви часове и високи температури.

Преди обяд в северната половина от страната ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна - от север. До вечерта, в цялата страна вятърът ще се ориентира от изток. Следобед температурите ще достигат между 28° и 33°.

Слънчев ще бъде денят утре и по морския бряг. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е между 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Малко по-ветровито ще бъде времето в планините - с умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад, но до вечерта ще отслабне. Времето ще е предимно слънчево с температури в курортите над 20 градуса, на Алеко около 18.

И докато на Балканите ще продължи да се затопля, в Западна Европа ще се задържи по-хладно от обичайното. На много места в западната част на континента ще има валежи, на места интензивни. Дъждовно ще е в Северна Италия - там се очакват и значителни количества. Валежи ще има и в Австрия, Швейцария и крайните северозападни райони на Балканите.

У нас и във вторник ще е предимно слънчево и с температури около и над 30°. Главно в следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност и на места там има вероятност да превали и прегърми. От сряда обаче, ни очакват повече валежи, отначало в западната половина, а в петък - на много места в цялата страна. Дневните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО: Инцидентът със задържания в Минск самолет е опасен
НАТО: Инцидентът със задържания в Минск самолет е опасен
Кузманов започва срещу бивш №72 в квалификациите на "Ролан Гарос"
Кузманов започва срещу бивш №72 в квалификациите на "Ролан Гарос"