НОВИНИ

Слънчево с максимални температури до 28° на места

bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 05.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

След мъгливото начало на деня в много райони от страната, в следобедните часове почти навсякъде ще бъде слънчево с максимални температури от 23° до 28°, по-ниски в районите с трайни мъгли. Вятърът ще остане с посока от юг, слаб до умерен.

След временно подобрение на видимостта, през нощта в много райони, главно в Южна България, отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 9° и 14°. Максималните температурите ще се понижат, в сравнение с днес, и ще са между 16° и 21°.

Над източната половина от страната и по Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде ветровито. В останалите райони облачността ще се увеличи и на отделни места слабо ще превали.

В планините облачността ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места слабо ще превали.

Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 12° на Алеко, до 18° в Банско, Боровец и Пампорово.

Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров, Франция и Централната част от континента, а обширна област на ниско налягане определя облачното и дъждовно време в северните райони. Ветровито със значителни валежи ще бъде във Великобритания и в по-голямата част от Източна Европа.

Облачно ще е и над западната половина от Балканския полуостров. Краткотрайни валежи от дъжд ще има в северозападните райони, докато над източните ще е предимно слънчево.

У нас в неделя ще се задържи все така топло за сезона с максимални температури между 15° и 20°. Облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва и ще намалява. В понеделник ще е предимно слънчево, а температурите ще са с 2 - 3 градуса по-високи. От вторник обаче започва захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа мисия за планетарна защита: НАСА ще изстреля DART към двоен астероид
Първа мисия за планетарна защита: НАСА ще изстреля DART към двоен астероид
Финалите от Световното първенство по бокс на живо по БНТ 3
Финалите от Световното първенство по бокс на живо по БНТ 3