НОВИНИ

Слънчево с температури до 17 градуса през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 30.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 2° в отделни котловини, до 10 - 13° на морския бряг, максималните - между 12 и 17°.

Ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът ще бъде от изток-североизток, до умерен.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее и там също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14 - 16°. Температурата на морската вода е 15 - 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

И в неделя сутринта в много райони ще се образуват мъгли, които ще се задържат по-дълго, в сравнение с предишните дни, а на отделни места, главно в Източна България, ще превалява и съвсем слаб дъжд. В планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево.

В началото на новата седмица ще има повече облаци, възможни са и валежи, но температурите ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Предизборните битки за президентския и парламентарен вот в ефира на БНТ
Анхел Ди Мария вдъхнови ПСЖ за обрат над шампиона
Анхел Ди Мария вдъхнови ПСЖ за обрат над шампиона