НОВИНИ

Слънчево време и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 11.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните - между 15° и 20°, в комбинация със слаб до умерен източен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 18° и 23°.

Във вторник преди обяд ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат с още 2 - 3 градуса. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

В сряда през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. С усилване на вятъра от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има и условия за градушки.

В Западна и Централна България има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Температурите бързо ще се понижат и привечер и през нощта срещу четвъртък в Западния Предбалкан и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък ще бъде ветровито, с максимални температури около и под 10°. Ще бъде предимно облачно, с по-значителни валежи в източната част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1352 нови случаи на коронавирус за денонощието
1352 нови случаи на коронавирус за денонощието
Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството
Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството