НОВИНИ

Багер смачка новозасадена гора в Русенско

bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 10.04.2021
6570
Чете се за: 02:12 мин.
Регионални
Слушай новината

Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско. Това е станало тази вечер, след като трактор със спуснато гребло е разорал поляната и унищожил част от дърветата, посадени наскоро от доброволци.

Трудът на десетки доброволци, които садиха дървета край град Мартен, Русенско, тази вечер беше поруган. Трактор със спуснато гребло е преминал през поляната, на която са посадени фиданките, и е унищожил част от тях. За това сигнализираха в социалните мрежи хора от Мартен, участвали в залесяването.

По повод Седмицата на гората на общинския терен в град Мартен днес бяха посадени близо 1200 фиданки липа, акация и дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Държавно ловно стопанство Дунав и засадени от доброволци. Тази вечер обаче жителите на Мартен бяха изненадани неприятно.

"Хората днес цял ден се трудиха - носеха с тубите от единия край до другия вода да поливат дръвчетата. Деца, които се учеха на труд. И в един момент някой минава и унищожава това, което е трудът им и е много жалко, че има такива хора, които унищожават това, което другите създават за уюта, за чистия въздух на Мартен", каза Диана Ангелова.

Бизнесменът, чиято собственост е тракторът, се извини във Фейсбук. Обясни, че не е знаел за действията на работника си и се ангажира да възстанови щетите.

Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява.

За БНТ той каза, че щетите ще бъдат установени едва, когато стане ясно кои от дръвчетата са се хванали.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството
Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството
Глобиха "Алибаба" за злоупотреба с монопол
Глобиха "Алибаба" за злоупотреба с монопол