НОВИНИ

Слънчево време и повишение на температурите

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 12.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще има намалена видимост. След обяд над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните - между 8° и 13°; в София: минимална температура - около 0°, максимална - около 9°.

По Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В сряда в по-голямата част от страната затоплянето ще продължи. В четвъртък температурите навсякъде ще се понижават, ще бъде ветровито, на места с валежи от дъжд, които през нощта срещу петък и в петък ще обхванат по-голямата част от страната. В много райони дъждът ще преминава в сняг, като ще има условия за значителни количества, виелици и навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конституционните промени влизат на второ четене в ресорната комисия
Конституционните промени влизат на второ четене в ресорната комисия
Победа над Байерн и равенство в Копенхаген пращат Манчестър Юнайтед на осминафинал в Шампионската лига
Победа над Байерн и равенство в Копенхаген пращат Манчестър Юнайтед на осминафинал в Шампионската лига