НОВИНИ

Слънчево време, но със сутрешни мъгли във вторник

Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 21.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

С продължителния период в антициклонално време, все повече са районите със сутрешни мъгли, а инверсията при температурите става все по-добре изразена – плюс 5° е минималната стойност на Черни връх, плюс 3° на Ботев и Мусала, докато в по-голямата част от страната, с изключение главно на морския бряг, температурите рано сутринта бяха около и под нулата, в София – плюс 1°.

Максималните температури днес ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток, по Черноморското крайбрежие - от север.

И утре ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли. Ще бъде малко по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури в повечето райони между 17° и 23°, в София – около 19°, на морския бряг, където сутринта видимостта също ще бъде временно намалена, от 15° до 18°. Вълнението на морето ще остане около 2-3 бала.

Добри условия за туризъм в планините и утре – ще бъде предимно слънчево, със слаб, по високите части – умерен вятър с посока от североизток.

Слънчево ще бъде утре и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон. С валежи и много ветровито ще бъде в северните части от континента – в Ирландия и в страните от Скандинавския полуостров. Ще продължи да вали и в Италия, по-интензивно в южните райони, където за пореден ден е в сила предупреждение за значителни количества.

Затоплянето ще продължи и в сряда. Минималните температури още ще се повишат, но максималните постепенно ще се понижават. Мъглите ще стават все по-трайни, в четвъртък и петък ще има и повече облаци, а на места - и слаби превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казийски и Татаров със силни изяви в италианската Суперлига
Казийски и Татаров със силни изяви в италианската Суперлига
В Шумен разбиха печатница за фалшиви банкноти от 50 лева и 500 евро
В Шумен разбиха печатница за фалшиви банкноти от 50 лева и 500 евро