НОВИНИ

След агресията на съученик: Пострадалото дете остава в реанимация

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:09, 20.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Регионални
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

13-годишно момче пострада тежко, след като беше ударено от свой съученик и сега се намира в детската реанимация на болница "Пирогов". За агресивната проява е задържан извършителят - на 14 години. Стана ясно, че той е бил предупреждаван по-рано от ръководството на училището заради отправяни от него заплахи. Повдигнато му е обвинение за средна телесна повреда. Конфликтът се разиграл на метри от учебното заведение по време на голямото междучасие.

Като съвсем обичаен започнал вчерашния ден за учениците и учителите в столичното 143-то училище. Звънецът за голямото междучасие изкарал навън децата.

Група ученици излезли да си купят закуски от улицата, която се намира в непосредствена близост до училището. Именно тук възникнал спор между две от момчетата. Едното - на 14 години с лидерски претенции, обичащо да командва съучениците си. Другото - на 13 години, скромно и затворено.

"Едното момче рита другото в областта на корема. Купуват си след това закуска, връщат се, продължават си учебните занятия до 13.30 ч., никой нищо не ни казва от децата, никаква индикация до 15.00 ч., когато вече прибрал се вкъщи казва, че го боли корема", обясни Ирена Дойчинова - директор на 143-то ОУ "Георги Бенковски".

Детето е откарано в "Пирогов" и след преглед е оставено за наблюдение в детската реанимация. Другото дете е задържано от полицията. Директорката не знае за друг удар, нанесен от 14-годишното момче, но е получавала оплаквания от деца, които то е заплашвало. Един от сигналите постъпил от майката на пострадалия ученик.

"Говорили сме двамата на четири очи, казах му, че не желая такива неща въобще да се случват по никакъв повод. Той обеща и до вчера си държеше на обещанието. Извиках другото момче след два дни да го попитам дали го закача, дали нещо му прави, той каза не. И вчера при този ритник, той го е нарекъл с думи, че го е един вид предал", разказа Ирена Дойчинова.

Директорката на училището помолила майката на 14-годишното момче да го премести в друго учебно заведение. Според нея останалите деца от класа не били силно стресирани от случилото се, но с тях вече е говорил училищният психолог.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Блинкен с нов опит за разрешаване на кризата в Близкия изток
Антъни Блинкен с нов опит за разрешаване на кризата в Близкия изток
Хванаха с допинг втори атлет от олимпийския отбор на бежанците
Хванаха с допинг втори атлет от олимпийския отбор на бежанците