НОВИНИ

След ареста за незаконен лов в Симитли - какви ще бъдат наказанията?

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 22.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

За незаконен лов в района на Симитли вчера бяха задържани бившият шеф на ДАНС - Димитър Георгиев, президентът на футболен клуб "Витоша Бистрица" - Сергей Ташков, действащ служител на ДАНС, както и служител на горското стопанство.

Нарушителите са се движили с два джипа, в багажника на единия от тях е намерено и мъртво диво прасе, както и ловни оръжия. Предстои да бъде направена експертиза - ветеринарна и балистична, която да докаже от чие оръжие е произведен изстрелът.

Засега обвинения все още не са повдигнати. Ако бъде доказано нарушение, наказанието е до година затвор или глоба от 100 до 300 лева.

"Оръжието все още не е известно, колко броя пушки са. Предстои да стане ясно дали свинята е отстреляна, дали е блъсната или е намерена. От наша страна ще бъдат съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Груповият лов в момента е забранен, разрешено е индивидуалното ловуване. За да има такова ловуване, трябва да има надлежно издадено разрешително, което в случая горското стопанство в Симитли не е издавало, така че имаме нарушение на закона", заяви в "Денят започва" инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие.

Той допълни, че задържаният служител на горското стопанство ще бъде освободен дисциплинарно.

В късния следобед вчера бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев и останалите четирима задържани бяха пуснати от ареста в Благоевград.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Вигенин: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета
Кристиан Вигенин: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета
Българските щангисти също отлетяха за Токио
Българските щангисти също отлетяха за Токио