НОВИНИ

След инцидента в село Милево: Какви са щетите

bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 18.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Дрогиран шофьор изплаши жители на село Милево, след като катастрофира на центъра на селото. Инцидентът се размина само с материални щети, но отново постави на дневен ред въпроси с безопасността и контрола по пътищата.

Кметът на село Милево Анелия Колева припомни, че инцидентът се е случил в тъмната част на денонощието и за щастие няма жертви. Явно шофьорът е карал с много висока скорост, за да има толкова дълъг спирачен път. За съжаление, в Милево се кара с много висока скорост, защото участъкът е прав, дава възможност да се движат колите с висока скорост, коментира още Колева.

"Натоварен е трафикът, особено сега, когато магистралата е затворена и целият трафик за Пловдив минава през Милево. По данни на жителите половината част от селото е останала без ток, но бързо е сменен стълба. Собствениците на имота казаха, че не са чули толкова страшен удар, нищо притеснително нямаше при тях", каза още Колева.

Кметът на Милево каза още, че е готова да съдейства на собствениците за възстановяване на щетите им.

И друг път е имало инциденти, но не и в такъв голям мащаб, каза още Колева.

Нейният апел към минаващите през селото е най-вече към младите шофьори да бъдат по-съобразителни на пътя, да не се надценяват с възможностите си и да не употребяват наркотични средства, да карат със съобразена скорост, да спазват правилата за движение.

Репортер: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата роля на Лейди Гага в киното: Черната вдовица Патриция Реджиани (Снимки)
Новата роля на Лейди Гага в киното: Черната вдовица Патриция Реджиани (Снимки)
Проверка на БНТ: Спазват ли се мерките в междуградските автобуси в страната
Проверка на БНТ: Спазват ли се мерките в междуградските автобуси в страната