НОВИНИ

Роднини ще поемат грижите за децата на починалата родилка от Карнобат

bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 18.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Роднини ще поемат грижите за децата на починалата от коронавирус родилка от Карнобат. В момента близнаците са настанени в Отделението по неонатология в бургаската болница в стабилно състояние. Очаква се през следващите дни те да бъдат изписани от лечебното заведение и да се отглеждат от близки на семейството.

Преди дни лекарите в Бургас успяха да изродят успешно двете деца на 31-годишната жена от Карнобат, която във вторник почина след усложнения от COVID-19. Момчетата близнаци остават без родители, след като техния баща също губи битката с болестта. Все още обаче не е ясно кой от членовете на почерненото семейство ще поеме попечителството над децата.

"Семействата и на двамата родители заявяват желание и настойническия съвет позволява да бъдат включени четирима члена-настойник, зам.-настойник и двама съветници, които с тяхно съгласие ще поемат от тук нататък грижите за децата съвместно", каза Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето"-Карнобат.

От "Закрила на детето" днес ще проведат среща с родителите на загиналия баща, за да стартира процедурата по определяне на настойник.

"Учредяването на настойническия съвет ще бъде в много кратък срок, за да могат роднините на децата да поемат законово функциите и да се погрижат за тях", уточни Павлина Спиридонова.

Едно е ясно със сигурност - двете бебета няма да бъдат настанявани в Дом "Майка и дете".

Текст: Елиана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиони ирландци по света отбелязаха Деня на Свети Патрик
Милиони ирландци по света отбелязаха Деня на Свети Патрик
Зрителски сигнал: Контейнери за смет пречат на движението във Варна
Зрителски сигнал: Контейнери за смет пречат на движението във Варна