НОВИНИ

След летните ремонти: Пуснаха движението по ул. "Монтевидео" и бул. "Асен Йорданов"

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:17, 15.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Снимка:

На прага на есента приключват ремонтите в София. От днес е отворен за движение ул. "Монтевидео", възстановено е и движението по бул. "Асен Йорданов". Това съобщи инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителството към Столичната община в "Денят започва".

За около две седмици пешеходното движение по ул. "Монтевидео" ще се извършва в двете крайни ленти, а движението ще се осъществява в двете средни, за да могат строителите спокойно да довършат тротоарите отстрани. Изградени са 400 м изцяло нов булевард, с нова инженерна инфраструктура, заяви зам.-кметът и припомни, че Столичната община отложи довършването на този последен участък от булеварда за след изграждане на метростанцията.

От вчера върху метростанцията започна изграждането на буферен паркинг за 270 автомобила. Той ще бъде наземен, очаква се да бъде завършен до края на ноември.

Автомобилите вече могат да преминават свободно и по бул. "Асен Йорданов". До началото на октомври трябва да приключи и изграждането на трамвая.

Още от края на миналата седмица е отворен и бул. "България" след реконструкцията. "Остава изграждането на южното платно на бул. "Тодор Каблешков", там ремонтът се извършва на четири етапа. Строителите работят и в събота, с удължено работно време, за да може да приключи и този ремонт", увери зам.-кметът Джоргов.

От "Пътна полиция" апелират шофьорите да бъдат внимателни около училищата и детските градини не само днес, а и през цялата година.

Ангел Джоргов потвърди, че пешеходните пътеки в районите на училища и детски градини са обновени, тръбно-решетъчните парапети също са подменени, където е било необходимо, измити са дворове на училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Янков: 53% са гласували за Нинова, тя не успя да консолидира партията
Красимир Янков: 53% са гласували за Нинова, тя не успя да консолидира партията
Училище "Райна Княгиня" в Пловдив посреща децата в иновативна класна стая
Училище "Райна Княгиня" в Пловдив посреща децата в иновативна класна стая