НОВИНИ

След обяд ще има повече слънчеви часове

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 13.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна, но след обяд от запад ще започне да се разкъсва. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Минимални температури - между минус 8° и минус 3°, на места в котловините на Южна България до минус 10° - минус 12°; дневните ще се повишат и максималните ще са между 4° и 9°, в София 4 - 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 4 - 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, почти без валежи. По-късно през деня облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

В началото на новата седмица ще продължи да се затопля. Ще бъде и предимно слънчево. В понеделник временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Във вторник от северозапад ще се появи висока облачност, която през деня постепенно ще се увеличава и вплътнява, до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. В средата на седмицата ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг. Отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
960 са новите случаи на коронавирус за денонощието
960 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Украйна обвини руските сили, че са обстреляли хуманитарен конвой
Украйна обвини руските сили, че са обстреляли хуманитарен конвой