НОВИНИ

След протест: Отмениха конкурса за нов управител на Онкодиспансера в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 24.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Общинският съвет в Пловдив отмени конкурса за избор на управител на Онкологичния диспансер в града и насрочи нов. Временно да ръководи диспансера за 90 дни беше избран д-р Пламен Фотев. Решенията на Общинския съвет бяха съпътствани от протест и взаимни обвинения между съветниците за лобизъм и задкулисни действия при избора.

За втори път този месец Общинският съвет в Пловдив работи под блокада. Протестиращи се опитаха днес да спрат дейността на местния парламент именно заради избора на управител на Онкологичния диспансер. Съмненията им са за опорочен конкурс.

Блокадата обаче се оказа неуспешна, тъй като голям брой от съветниците влязоха от задния вход.

Здравко Димитров - кмет на Пловдив: Изборът е на групата на ГЕРБ и на господин Тотев, така че повече подробности към него, те го предложиха. Аз грях нямам. На гърба на онкоболни, на възрастни, на деца грях няма да си сложа.

Градоначалникът добави, че няма да влезе в задкулисие, както и че се надява следващият конкурс, който беше гласуван от Общинския съвет, да бъде максимално прозрачен.

Йордан Иванов - общински съветник "Демократична България": Това са сенките на плаващите мнозинства, това са партньорите на Здравко Димитров, които гласуват с него и го рекетират. Когато не получат това, което искат, отиват и гласуват с Иван Тотев. Това е драма в управлението на града, това е много сериозен проблем, защото днес рефлектира върху онкоболните и това е лошо.

Според представителите на управляващото мнозинство в града изборът е временен и необходим след като администрацията оттеглила подкрепата си за предишния избор на управител на диспансера.

Йордан Илиев - общински съветник, ГЕРБ: Към момента нямаше други. Това беше единственото предложение, което недвусмислено показва, че е еднакво добре прието от всички. Все пак говорим за един компромисен вариант, който временно да изпълнява тази функция.

Общинският съвет ще предложи нова комисия, която да разглежда кандидатурите за управител на Онкодиспансера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велизар Шаламанов за скандала с руските дипломати: Това е послание към Москва
Велизар Шаламанов за скандала с руските дипломати: Това е послание към Москва
Официално: Ботев трансферира Никола Илиев в Интер
Официално: Ботев трансферира Никола Илиев в Интер