НОВИНИ

Откриха две от жертвите на срутилия се мост в Балтимор

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
05:58, 28.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Водолази откриха телата на две от жертвите след срутването на моста в американския град Балтимор. Операцията по издирването на другите изчезнали е преустановена заради лошите условия. Четирима работници все още са в неизвестност. Спасителите успяха да извадят живи двама души.

Двама души са открити в товарен автомобил, паднал в реката, след като кораб се блъсна в една от колоните на моста в Балтимор, при което по-голямата част от съоръжението рухна във водата.

"Малко преди 10 ч. водолази са открили червен пикап, потопен на около 7 метра дълбочина в район при средния участък на моста. Жертвите на тази трагедия са били блокирани в автомобила. Те са идентифицирани", обясни Роланд Бътлър, щатска полиция Мериленд.

Операцията на водолазите е прекратена, защото не могат да се движат безопасно сред отломките. Използват се сонарни сканирания за евентуално отриване на други тела в падналите превозни средства. Мексико обяви имената на двама свои граждани, за които се предполага, че са загинали. Идентифицирани са и останалите двама изчезнали - те са от Салвадор и Хондурас.

Председателят на Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ Дженифър Хоменди съобщи, че на борда на блъсналия се кораб са открити повече от 700 тона опасни материали.

"Установени са 56 контейнера опасни материали. Това са 764 тона опасни материали, предимно корозивни, запалими, включително литиево-йонни батерии. Някои от контейнерите са пробити. Федералните и щатските власти са наясно и отговарят с разрешаването на тези проблеми", посочи
Дженифър Хоменди, Председател на Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ.

На редовен брифинг в Белия дом зам.-командващият операциите на бреговата охрана на САЩ вицеадмирал Питър Готие заяви, че товарът на кораба не представлява заплаха за обществената безопасност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската рок група "Пикник" изнесе концерт в памет на жертвите от атентата край Москва
Руската рок група "Пикник" изнесе концерт в памет на жертвите от атентата край Москва
Валежи до обяд, след това слънце с до 25°
Валежи до обяд, след това слънце с до 25°