НОВИНИ

Словак с титлата в големия стрийт фитнес турнир "Battle of Legends" на Ърбан зона 2024

Брейк танци, градски паркур, баскет 3х3 и безплатен алпийски тролей допълват уникалното шоу в Северния парк.

Словак с титлата в големия стрийт фитнес турнир "Battle of Legends" на Ърбан зона 2024
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 15.09.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Словакът Деймиън Ребро завоюва титлата „Интерим шампион“ след победата си срещу Илиян Феодоров в Международния турнир по стрийт фитнес "Battle of Legends", състоял се непосредствено след Националния шампионат в рамките на Ърбан зона 2024 в столичния Северен парк. Деймиън го очаква битка за шампионския колан в тежка категория, а и той публично заяви, че иска да се изправи срещу прочутия белгиец Иван Делбеку.

Александър Тодоров победи Валентин Стефанов в битката на двамата ни най-млади състезатели в спор за Купата и с цел да започнат да се изкачват в ранглистата. Валентин е едва на 11-и и това ще бъде една малка спънка в дългия му път.

Същеверемнно Петър Дамянов победи поляка Деймиън Борига, като успя да покаже високо ниво на умения.

Турнирът е в програмата на традиционната София Ърбан зона, която всяка есен предлага уникална атракция с надпревари и демонстрации в новите градски дисциплини. Големият фестивал се организира за девета поредна година от Столична община и „София – европейска столица на спорта“ с любимите и супер интересни за младите ърбан спортове и активности.

Атракциите за зрителите продължиха и днес с мегаизпълненията на най-добрите в паркура. В програмата бяха включени демонстрации, уъркшоп с базовите елементи от паркура, състезания с награждаване и лекция за паркура. Веднага след това във вечерните часове на огромната сцена излязоха асовете на брейка. Организаторите дадоха възможност на всеки да се включи в един от любимите формати, в който рамо до рамо застават брейкъри и танцьори от разнообразни стилове като wacking, hip hop, popping, locking и др.

И в двата дни на Ърбан зоната още от сутринта се играят срещите от градския шампионат по баскет 3х3 за 16-годиишни, където отборите на Славия при момчетата и на Шампион 1 при момичетата грабнаха купите за победители.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море опази крепостта си от Арда след късен гол
Черно море опази крепостта си от Арда след късен гол