НОВИНИ

Сметосъбиращ камион пропадна в наводнена от спукан водопровод улица в Пловдив (СНИМКИ)

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Димитър Димитров
17:43, 15.10.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Камион на общинската фирма "Чистота" в Пловдив пропадна в наводнена от спукан водопровод улица. Сметовозът остана блокиран за часове, а на хората от околните къщи се наложи да правят прегради и да отклоняват водата, за да не влезе в гаражи и приземни помещения.

Всяка сутрин по улица "Иларион Макариополски" в Пловдив минава сметовоз. Днес обаче работата му спряла неочаквано. Асфалтираната улица е била пълна с вода, при опит камионът да премине задната му дясна гума пропада.

Валентин Илиев пръв усетил, че настилката се превръща в плаващи пясъци:

"Взехме казаните, вече тръгваме и изведнъж буум - задницата потъна вътре. И ние се чудим какво става. И като се обърнахме, таман вече се качваме и буум - пак потъна, втори път, да."

Дупката, в която камиона пропада, не е обозначена.

Тихомир Кючюков – шофьор в ОП "Чистота" - Пловдив: "То е нещо отдолу, което не се вижда във водата. То и няма обезопасено, поне знак. Всеки ден от тук минават коли, за училище ходят деца. От тука прескачаха възрастни хора."

Докато авариен екип със специализирана техника обсъждаше как безопасно да извадят сметовоза, водата започна да влиза в най-близките къщи.

Дора Станева – потърпевш: "Как да я спрем – ето слагаме разни работи да я спрем да не влиза вътре, ама ето погледнете то се вижда. Аз съм на 74 г., той е на 83 г. и правим тука прегради, защото ВиК-то не си гледа работата."

Преди седмица на мястото е имало ремонт – съобщиха от ВиК-Пловдив. Той е приключил и затова участъкът не е бил сигнализиран. А причина за новата авария е протекла връзка в остарялата водопреносна мрежа. Проблемът ще бъде отстранен утре – увериха от водоснабдителното дружество.

Дора Станева: "Непрекъснато стават такива аварии и няма кой да обърне внимание. Това е истината – ние плащаме, те си гледат сеира."

Последния случай с пропадане във ВиК съоръжение в Пловдив завърши фатално за 63-годишен колоездач. Сега шахтата на бул. "Александър Стамболийски" е затворена с капак, а ремонтът на пътното трасе продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно сбогом: Стотици изпратиха с аплодисменти Кирил Маричков във вечния му път
Последно сбогом: Стотици изпратиха с аплодисменти Кирил Маричков във вечния му път
Само за секунда и половина екипажът от фаталния полет на L-39 е пропуснал възможността да катапултира
Само за секунда и половина екипажът от фаталния полет на L-39 е пропуснал възможността да катапултира