НОВИНИ

Сняг затвори Троянския проход

снегонавяване затвори троянския проход
bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 14.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през Троянския проход е временно ограничено, поради снеговалежи, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сняг вали и на проход "Петрохан". От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание, заради ниската видимост, причинена от мъгла.

Проливни валежи и захлаждане днес

Днес е в сила жълт код за значителни количества валежи в почти цялата страна, а на места в областите с предупреждение от втора степен-оранжев код са възможни нови от 35 до 50 литра на кв. метра, а дори в отделни райони и повече.

Максималните температури ще са между 6° и 11°, а в края на деня в Западна България още ще се понижат и дъждът временно ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

И по Черноморието ще бъде облачно и ще вали. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще остане около 2 - 3 бала.

Валежи ще има и в планините, но в повечето райони ще са от сняг и ще се образува снежна покривка. В Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация с временно силния южен вятър ще има условия за преспи и навявания. Температурите чувствително ще се понижат.

Утре и в събота валежите ще продължат. В много райони от Централна и Източна България ще са значителни по количество. В неделя ще вали вече главно в Северна България и в планините. Слънчево време и слабо затопляне предстои в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Екзакта": ГЕРБ влиза в кампанията с първи резултат, за второто място се конкурират три партии
"Екзакта": ГЕРБ влиза в кампанията с първи резултат, за второто място се конкурират три партии
Силен мач на Везенков не стигна на Олимпиакос срещу Барселона
Силен мач на Везенков не стигна на Олимпиакос срещу Барселона