НОВИНИ

Социалисти се събраха в подкрепа на Георги Гергов

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 07.01.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Политика
Слушай новината

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Събрани са необходимите подписи за приемане на това решение, съобщиха от БСП в късния следобед. По казуса са се произнесли контролните и колективни органи - Общопартийната контролна комисия, Изпълнителното бюро и Националния съвет.

По-рано днес в Пловдив обаче градската структура на партията, чийто лидер е Гергов, сне доверието си от изпълнителното бюро на националния съвет на левицата. Позицията си пловдивчани ще депозират утре на "Позитано" 20, където ще настояват за среща с лидера си Корнелия Нинова.

Десетки социалисти се събраха пред централата на БСП в Пловдив в подкрепа на Георги Гергов. Социалистите в Пловдив смятат, че атаката срещу градската организация се прави умишлено преди изборите.

"Някои от нашите другари, които се изказаха, казаха, че според тях идеята на „Позитано" 20 е служебно да нагласи листите, най-вероятно точно това е истината", каза председателят на районния съвет на БСП в район „Южен" в Пловдив Костадин Беларев.

"Изобщо ръководството на БСП иска ли да спечели тези избори? Лично за мен отговорът е „Не", каза народният представител от БСП Теодора Халачева.

Според градската левица на национално ниво партията си служи с интриги, натиск и заплахи.

"Най-лесното е ние утре да си оставим партийните билети на „Позитано" и аз, ако не получа разумни отговори, а аз не виждам как ще ги получа, по всяка вероятност аз ще оставя моя партиен билет и моето членство на „Позитано", каза народният представител на БСП Георги Търновалийски.

Георги Гергов не присъства на срещата. Няма да пътува и до София утре. Мотивът му: да не влияе на партийния актив.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата прави опити да върне на нашето Черноморие руските и английски туристи
Държавата прави опити да върне на нашето Черноморие руските и английски туристи
Доналд Тръмп остава без достъп до Фейсбук и Инстаграм
Доналд Тръмп остава без достъп до Фейсбук и Инстаграм