НОВИНИ

Спазват ли се мерките на ски зоната в Банско

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 31.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Хиляди туристи от страната и съседните балкански държави - Румъния, Сърбия и Македония избраха да карат ски в Банско този уикенд. Някои дори изместиха резервациите с няколко дни по-рано заради новото изискване на българските власти в страната ни да се влиза само с отрицателен PCR тест от 1 февруари.

Втори ден пред лифта се образува голяма опашка и туристите чакаха с часове, за да стигнат до пистите. Това означава струпване на много хора. От ръководството на ски зоната уверяват, че са взели всички мерки за превенция.

Тази сутрин туристите чакаха около час и половина на опашката пред кабинковия лифт в Банско. Заради струпването на много хора, охраната на ски зоната често припомняше на хората да носят маски и да спазват дистанция.

В Банско винаги е имало опашка, това, че нямаме втора кабинкова линия отново показва, че вреди на курорта. Иначе всички спазват правилата, няма начин - не си ли сложи маската, не може да влезе в кабината, каза Иван Обрейков, мениджър на ски зона - Банско.

В закритите части на началната станция на лифта туристите се пропускат на малки групи и задължително с маски. Кабинките се дезинфекцират по три пъти на ден, вътре се допускат до максимум осем души и те задължително трябва да носят маски.

От Регионалната здравна инспекция също направиха проверка за безопасността на туристите и спазването на противоепидемичните мерки в ски зона Банско. Нарушения не бяха открити.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха множество пукнатини и нестабилни участъци в ската над Искърското дефиле
Откриха множество пукнатини и нестабилни участъци в ската над Искърското дефиле
От утре тръгваме на фитнес, но при различни правила
От утре тръгваме на фитнес, но при различни правила