НОВИНИ

Спекулация във Фейсбук: Линейки не превозват зеленчук, а биологични отпадъци

спешна помощ спекулативна снимка заснетата линейка превозва зеленчук биологични отпадъци
bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 08.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От Спешна помощ в София категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация в социалните мрежи, че линейка се използва за транспортиране на зелки.

"Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ - София, която превозва биологични отпадъци!", заявиха от Спешна помощ.

"Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт", се казва още в съобщението.

"Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!", заявяват с право от Спешна помощ.

Колаж от снимки с линейката, на които не се вижда добре с какво е натоварена, се разпространява от сутринта лавинообразно във Фейсбук. Хората, които разпространяват колажа, твърдят, че в линейката има зелки.

В друг пост в социалната мрежа обаче са качени три отделни снимки, на които съвсем ясно се различават жълти чували със знака за биологичен отпадък.

Снимки: Фейсбук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС върна за ново разглеждане делото срещу акушерката Емилия Ковачева
ВКС върна за ново разглеждане делото срещу акушерката Емилия Ковачева
Ново измерване на Еверест добавя близо метър към височината му
Ново измерване на Еверест добавя близо метър към височината му