НОВИНИ

Спорно остава дали Георги Семерджиев е имал спътници в катастрофиралия джип (ОБЗОР)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:28, 14.07.2022
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ново - пето обвинение за Георги Семерджиев. Той е обвинен и за ползването на фалшиви регистрационния табели на мощния джип, с който при катастрофа уби две жени. В съда днес стана ясно, че данните дали обвиняемия е имал спътници в колата са спорни. И втората инстанция днес - Апелативният съд остави Семерджиев в ареста.

След обвиненията за причиняване на катастрофа с две жертви, шофиране след употреба на наркотици и използването на фалшива шофьорска книжка, Семерджиев има нови две. Едното е за използване на фалшиви регистрационни номера на джипа, а второто за притежание на наркотици, намерени в автомобила.

"Тези амфетамини са 0.52 грама, т.е. около половин грам на стойност 9 лева. Нормалната практика е такова производство, в тази му част, да бъде прекратено поради малозначителност на случая", каза Мирослав Христов, адвокат на Георги Семерджиев.

На този етап няма събрани доказателства в джипа, управляван от Семерджиев, да е имало други хора.

"Установено е безспорно към момента, че абсолютно сам е бил в автомобила. Не е имало други лица", заяви Мирослав Христов, адвокат на Георги Семерджиев.

На този етап само двама свидетели, които са непълнолетни, твърдят, че от джипа на Семерджиев са излезли две жени. Според адвокат Христов, дори да се докаже, че Семерджиев е седнал зад волана след употреба на алкохол и наркотици и да му бъде променено обвинението в по тежкото - за евентуален умисъл, той не може да бъде доказан.

"Не може да има евентуален умисъл, за разлика от Милен Цветков, защото при Милен Цветков има директен удар автомобил в автомобил и така е причинена смъртта. Тук няма директен удар. Тук има сблъсък в друг лек автомобил и отклонение на траекторията на автомобила. Т.е. тук въобще не може и да става въпрос за евентуален умисъл", заяви Мирослав Христов, адвокат на Георги Семерджиев.

Днес градският съд освободи под гаранция от 2000 лева обвинения за шофиране с над три промила алкохол в кръвта Николай Огнянов. При задържането миналата седмица мъжът твърдял пред полицаите, че е доведен брат на Георги Семерджиев. Оказва се, че това той направил под влиянието на алкохола.

"Няма връзка. Аз съм разговаряла с бащата на Огнянов, с негови близки, неговата съпруга, със самия него. Той няма никаква връзка със Семерджиев", каза Марияна Тодорова, адвокат на Николай Огнянов.

Съдът прецени, че Огнянов е с чисто съдебно минало, няма криминални регистрации, както и други нарушения на пътя. По тази причина няма опасност, ако е на свобода, да извърши друго престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засега няма да затягат мерките в страната заради COVID-19
Засега няма да затягат мерките в страната заради COVID-19
Румен Гечев: БСП ще направи всичко възможно да формира нов кабинет, но не на всяка цена
Румен Гечев: БСП ще направи всичко възможно да формира нов кабинет, но не на всяка цена