НОВИНИ

Спортният министър ще освободи ръководството на Българския спортен тотализатор

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 13.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

На извънреден брифинг спортният министър Радостин Василев съобщи, че в понеделник ще освободи всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор.

Смени ще има в министерството и други институции, в които са открити нарушения. Радостин Василев заяви, че "затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията."

"Днес се навършва един месец от встъпването ми в длъжност като министър. В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Български спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз някога съм си представял", каза Радостин Василев.

Радостин Василев: В системата на спорта са се извършвали безобразия

Василев разкри за практики на границата на законността в спортните дружества, чийто принципал е министерството, както за и проблеми във федерациите при отчитане на срещата.

На среща между спортните федерации и министерството е избухнал скандал между министъра и президента на българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева. Повод за него е изказване на Василев, че федерацията по художествена гимнастика се е ползвала с изключителен финансов комфорт.

Илиана Раева: Това е целенасочена атака към мен и семейството ми

Според Раева атаката срещу нея е продиктувана от словесната престрелка между съпруга ѝ Наско Сираков и министъра преди дни.

От социалните мрежи стана ясно, че напрежението между двамата все пак е потушено. Василев се е обадил на Раева, за да поднесе извиненията си и я е поканил на среща в Министерството на спорта утре.

Илиана Раева и министър Василев се сдобриха

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетик (Билбао) ще спори с Реал (Мадрид) за втора поредна Суперкупа на Испания
Атлетик (Билбао) ще спори с Реал (Мадрид) за втора поредна Суперкупа на Испания
Илиана Раева и министър Василев се сдобриха
Илиана Раева и министър Василев се сдобриха