НОВИНИ

Спречкване в парламента: Явор Божанков се оплака, че е нападнат от депутат на "Възраждане" (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 08.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Явор Божанков се оплака във Фейсбук профила, че е нападнат от народния представител и кандидат-кмет на "Възраждане" във Варна на местните избори Коста Стоянов.

Случката се е разиграла в кулоарите на парламента, до които журналистите нямат достъп. От кадрите се вижда как Стоянов блъска Божанков с рамо, малко след това други двама депутати ги разтървават. Божанкав коментира по-късно, че случката е провокирана от обидна дума към него от страна на Стоянов. От "Възраждане" отказаха коментар, но неофициално е имало размяна на реплики преди обидата. Словесното напрежение между депутата от ПП-ДБ и групата на "Възраждане" често ескалира в зала. Вчера за последно - при приемането на забраната за пропаганда в училище на нетрадиционна сексуална ориентация.

"Няма предистория случката, бях в коридора, един и същи коридор ползваме за парламентарните стаи. Колегата от "Възраждане мина" покрай мен и ме нарече с обидна квалификация. Не искам пред вашите камери да я повтарям. Тя е п...., довършете си я , няма да го кажа, още нещо законът, който беше приет вчера, независимо на кой му харесва или не , тогава казах, целта е една - да се насажда омраза в нашето общество. Омразата е факт%, кочентира Явор Божанков-депутат от ПП-ДБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн - квалификации, многобой /топка/
Боряна Калейн - квалификации, многобой /топка/
Без обезщетение след градушка: Собственици на автокъщи в Шереметя готови за протест
Без обезщетение след градушка: Собственици на автокъщи в Шереметя готови за протест