НОВИНИ

Сребърни момичета! Отлично представяне за ансамбъл-девойки във Варна

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
13:28, 09.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Сребърни момичета! Отлично представяне за ансамбъл-девойки във Варна
Снимка: БФХГ
Слушай новината

Ансамбълът на България при девойките спечели сребърен медал в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Варна в Двореца на културата и спорта.

Грациите ни в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова завършиха на втората позиция с общ сбор от двете изигравания 65.450 точки.

Със златото се окичиха рускините, които обаче в изпълнението си с пет ленти допуснаха много груби грешки. Сборная изпревари всички с общ сбор от 67.800 точки, заради високата трудност, натрупана в композициите им.

Бронзовото отличие е за Израел с 63.175 точки.

Грациите на България се класираха за финалите на отделните уреди, които ще се проведат тази вечер.

За изпълнението си с пет топки момичетата на треньорския тандем Вяра Ваташка-Цветелина Найденова получиха оценка от 38.250. Гимнастичките ни допуснаха една неточност при първото си излизане на килима в морската столица. Момичетата заслужено получиха овациите на публиката в залата. Това е първо състезание в този спорт от близо година, на което е позволено наличието на публика (до 50% от капацитета на седящите места).

За изпълнението с пет лети гимнастичките ни заслужиха оценка от 27.200 точки, макар също да имаше неточности.

Президентът на федерацията Илиана Раева поздрави целия екип за работата, която са положили при подготовката на ансамбъла при девойките, като им пожела успех за финалите тази вечер след 19.00 часа.

"Руският отбор категорично е най-добрият отбор при девойките, различно е при жените. Русия допусна груби грешки, но те имат много висока трудност. Мисля, че трябва да се радваме за това, което постигнаха до тук, аз лично съм щастлива, надявам се всички да са много щастливи", заяви Илиана Раева.

До края на днешния състезателен ден гимнастичките ни имат шанса да спечелят още два медала, след като влизат на финалите на 5 топки с трета оценка, а на съчетанието с 5 ленти – с втора по сила оценка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорките ни показаха медалите преди завръщането от Париж
Боксьорките ни показаха медалите преди завръщането от Париж
Признание за Желю Желев от Скопие
Признание за Желю Желев от Скопие