НОВИНИ

Срещи с известни хора от всички сфери на живота, както и енот-оракул, ни очакват по време на "Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024"

Водещата на предаването Тереза Мутафчиева бе гост на Христина Христова в "Денят започва".

срещи известни хора всички сфери живота както енот оракул очакват време сутрин уефа евро 2024
bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 13.06.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

От 14 юни до 14 юли футболните емоции ще владеят ефира на Българската национална телевизия с мачовете от ЕВРО 2024. Както винаги, дирекция „Спорт“ на обществената телевизия ще осигури на почитателите на футбола богата студийна програма и детайлно отразяване на предстоящото европейско първенство в Германия – в програмите на БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн на BNT.BG, BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS.

Водещата на "Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024" Тереза Мутафчиева разказа какво можем да очакваме от предаването пред Христина Христова в "Денят започва".

"Зрителите ще виждат много разнообразни и интересни гости. Имаме всичко от актьори, писатели, културни дейци. Срещите, лично за мен, са много вълнуващи и нямам търпение за тях. Надявам се и нашите зрители да успеят да се потопят и да усетят нашето вълнение", сподели журналистката на БНТ.

Към разговора се включи и репортерът ни в Мюнхен Десислава Францова, която ни потопи в емоциите, ден преди началото на най-горещите мачове в следващия месец.

"За момента все още не се усеща толкова осезаемо, че предстои европейско първенство, тъй като всичко изглежда по нормален начин. Предполагам хората вече отиват на работа. Според мен от днес натам все повече ще се увеличават хората, които ще идват тук и ще се насладят на футбола", сподели тя.

"Един от привържениците на Шотландия ни сподели, че най-вероятно се очакват около 10 000 човека да дойдат от неговата родина и да подкрепят своя отбор", добави пратеникът на БНТ в Мюнхен.

Причината според нея причината да няма толкова страсти от фенска гледна точка е, че един от хъбовете за почитателите на спорта, фен зоната в олимпийския парк в Мюнхен, бе домакин на концерт на рок групата AC/DC.

"Всички искаха да се насладят на музиката, която предлагаше вчерашния ден. Любопитното беше, че имаше един хълм, на който хората, които нямаха билети за този концерт се бяха качили и слушаха безплатно", каза още Десислава Францова.

Обратно в студиото бе поднесена приятната изненада, че БНТ ще си има животно-оракул по време на "Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024"

"Животното ще бъде енот. Енотът Мишо ще прави нашите прогнози. Благодаря на Софийския зоопарк, които бяха така добри да отворят вратите си за нас за пореден път и да съдействат да угоим Мишо, както си трябва. Всяка сутрин ще видим какво ще бъде предсказанието му, така че феновете да могат да знаят какво да очакват от деня", оповести Тереза Мутафчиева.

Вижте целия материал във видеото!

Гледайте ЕВРО 2024 по БНТ 1 и БНТ 3, онлайн на BNT.BG и BNTNEWS.BG/SPORT, както и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арманд Дуплантис остана на косъм от световния рекорд, но спечели последния златен медал от ЕП по лека атлетика в Рим
Арманд Дуплантис остана на косъм от световния рекорд, но спечели последния златен медал от ЕП по лека атлетика в Рим
Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка
Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка