НОВИНИ

Станислав Владимиров: Случващото се в БСП вещае тежка катастрофа на изборите

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 08.01.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Политика
Слушай новината

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но имало атаки от лидерката на партията Корнелия Нинова. Коментарът му в "Денят започва" е по повод напрежението в партията след изключването на Георги Гергов.

Според него има критики към неговото управление от определени кръгове от БСП. Той заяви, че е поучил подкрепа от ръководството в Перник.

"Много често има трудни решения, болезнени решения. Аз не се притеснявам да ги взимам", категоричен беше той.

Атаките срещу него са от Корнелия Нинова, а не от БСП, смята той. Кметът определи лидерът на Левицата като много агресивна, първосигнална и злобна жена, която не търпи критика и чуждо мнение. По негово мнение Нинова е идейно неподготвена.

"Единственото, което се случва в моята партия е разчистване на лични сметки, което е изключително жалко особено в периода преди изборите. Всички ние сме в тази партия, всички ние имаме някакви цели, някакви идеи, за да сме в БСП. Но това, което се случва в моята партия, вещае много тежка катастрофа на изборите", каза Владимиров.

За втора поредна година фестивалът Сурва в Перник ще бъде отложен. Миналата година - заради водната криза, а тази - заради пандемията. Кметът на града определи решението като очаквано, тъй като няма как толкова много хора да се съберат на едо място по време на пандемия. Все пак традиционната Сурва ще се състои на 13 и 14 януари, без посещение на къщите, както и при спазване на дистанция.

Увеличава се такса смет за селата в Пернишко. Започна и събиране на подписка срещу това. Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че дълги години разликата в селата и градовете е била драстична.

"Тук просто се изравнява такса смет и тя ще бъде далеч по-справедлива", каза Владимиров.

Предстои изграждане на втора клетка на депото за отпадъци на Перник, тъй като капацитета на предишната се е изчерпал. Кметът предупреди, че има риск градът да премине от водна криза в криза с боклука.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Давид Ферер няма да е повече треньор на германеца Александер Зверев
Давид Ферер няма да е повече треньор на германеца Александер Зверев
Полицията на Капитолия потвърди смъртта на свой служител
Полицията на Капитолия потвърди смъртта на свой служител