НОВИНИ

Стефан Георгиев: Хората имат нужда от тези положителни герои (ВИДЕО)

Игрите в Париж бяха страхотни, сподели един от журналистите на БНТ, които отразяваха в продължение на 17 дни най-големия спортен форум.

стефан георгиев хората имат нужда положителни герои видео
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 11.08.2024
Чете се за: 04:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Журналистът от спорната редакция на БНТ Стефан Георгиев окачестви като страхотен най-големия спортен форум - Олимпийските игри в Париж.

В предаването „Денят започва“ Георгиев, който бе сред пратениците на БНТ в Париж, обърна внимание на скандалите и рекордите, както и на представянето на българските спортисти.

Последните около между 48 и 60 часа много приповдигнаха настроението в българската делегация. Не беше само Божидар Андреев, около него се вдигна най-голям шум, защото е един от медалистите ни във вдигането на тежести. Той се прибра с бронзов медал. Освен него, треньорският щаб и останалите от вдигането на тежести, без Карлос Насар, както и с лекоатлетката Пламена Митков, също се прибраха. Това, което ми направи впечатление на летището е, че дори пасажерите, които не знаеха откъде се прибират и кои са те, всички започнаха да пляскат и да се радват като видят, че се прибират олимпийци с медал, спечелен за България. Това може би е най-важният знак, че хората се радват и имат нужда от тези положителни герои и емоции, които обществото ни търси непрестанно и не успява почти винаги да намери“, бяха първите думи на Георгиев.

„Споменатите от мен 48 часа много приповдигнаха самочувствието на българина. Самите олимпийски игри за пореден път доказаха колко лесно ние успяваме да се разделим, да се караме, да влизаме в полемики и да не можем да намерим общо мнение. Разбира се, да се нарушава и възпитаният тон, защото агресията било то вербална или дори понякога физическа е много често срещана при нас, което не е чак толкова хубаво“, допълни той.

Още от самото начало се вдигна голям шум по откриването относно това дали церемонията е трябвало да изглежда така, прекалили ли са домакините с някои от своите сцени, епизоди и намеци. След това дойде и скандалът в бокса относно това дали алжирската състезателка и представителката на Китайско Тайпе трябва изобщо да участват в турнира при жените заради биологични неясноти и всичко общо-взето се въртеше около това“, каза още журналистът.

Той сподели още какво му е направило впечатление по повод скандала, свързан с двете състезателки.

„Мен по-скоро ме ядоса това, че вниманието бе насочено само към тези две боксьорки. Всъщност това, което се случваше в чисто спортен план, остана някъде в миманса. Ние също пострадахме от това, защото една от нашите състезателки (б.а. – Светлана Каменова) имаше мач срещу Ю Тин Лин и ние не си говорихме за това дали може да победи, тактически как трябва да подходи и дали заслужаваше да победи, всичко след това премина в това дали е трябвало да има такъв мач. В нашия щаб бяха много разстроени. Този акцент не м хареса на мен“, продължи темата Георгиев.

Колкото и високопарно да звучи, хората често наричат олимпийските игри най-великото творение на човечеството, защото в тези 17 дни светът просто поглежда към града, който ги организира и забравя за всички останали проблеми, които го съпътстват в ежедневието непрестанно. Леон Маршан накара цяла Франция да говори за него заради това, което той показа в плувния басейн. Арманд Дуплантис накара 70 и няколко хиляди на „Стад дьо Франс“ да чакат опитът му за световен рекорд. Тези моменти се помнят, хората искат зрелище, което бе предоставено от спортистите, защото Игрите в Париж бяха страхотни от гледна точка на спорт и на интерес към него“, коментира още опитният журналист.

Повече от гостуването на Стефан Георгиев можете да видите във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн и Семен Новиков ще са българските знаменосци на закриването на Олимпийските игри в Париж
Боряна Калейн и Семен Новиков ще са българските знаменосци на закриването на Олимпийските игри в Париж
След 551 проверки: Няма чума по овцете и козите у нас
След 551 проверки: Няма чума по овцете и козите у нас