НОВИНИ

Стефан Янев учреди партия "Български възход"

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:30, 19.06.2022
6701
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият служебен премиер Стефан Янев учреди официално партия "Български възход", на която беше избран за председател. Предстои партията да бъде регистрирана и в съда. Основата цел на "Български възход" ще бъде устойчиво да работи за българския национален интерес. Янев заяви, че е готов отново да бъде премиер.

Новоучредената партията ще се дистанцира от общоприетите в политиката - ляво, дясно, център.

"Партията е учредена да работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм, обърнато към българските традиции, българските традиционни ценности - училище, семейство, вяра, общност. Партията ще бъде такъв тип обединител, ще обединява всички български таланти. Всички качествени, морални хора, които искат да работят за бъдещето на България", заяви Стефан Янев.

Един от най-близките съратници на Янев - Ралица Симеонова, изненадващо обяви днес в социалните мрежи, че няма да е част от партията, като мотив посочи кадровия проблем:

"Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход" е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности..."

"Прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България..."

Снимки: БГНЕС

"Ралица Симеонова е много качествен човек, но тя като всеки един от нас е човек свободен, със свободна воля, това е нейно решение, тя така преценила. Това е събрание на хора със свободен дух, със свободна воля", отговори Стефан Янев.

Той допълни, че партията му не изключва сътрудничество с никоя парламентарна група.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французите гласуват на втори тур на парламентарни избори, Макрон няма гаранции за мнозинство
Французите гласуват на втори тур на парламентарни избори, Макрон няма гаранции за мнозинство
Цветан Соколов: В националния отбор се вижда голям потенциал, трябва търпение към Николай Желязков
Цветан Соколов: В националния отбор се вижда голям потенциал, трябва търпение към Николай Желязков