НОВИНИ

Стефан Янев: Започваме подготовката на изборите

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:01, 16.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

"С указ на президента това е новият състав на кабинета и започваме подготовката на предстоящите избори. Приоритетите пред нас са осигуряването на демократични избори и честен вот, прозрачен и легитимен. До избирането на нов кабинет - трябва да бъдем фактор за стабилност", заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на първото заседание на новия служебен кабинет.

"Пандемичната ситуация остава сериозно предизвикателство пред служебния кабинет. Имаме наследени проблеми, които са неизпълними, какъвто е казусът с неизплащането на средствата в строителния бранш. Имам чувството, че това е заложено нарочно, за да се случи по време на служебния кабинет. Същото е и в енергетиката. Ще е трудно без парламент, но ще се справим", допълни премиерът.

Според него предстоят тежки месеци.

"Ако работим - както досега, ще успеем да държим системите стабилни. Благодаря на министрите, които не са част от този кабинет. Постигнаха много и им пожелавам успех в новите начинания", подчерта Стефан Янев.

Началото на първото заседание на новия служебен кабинет започна с химна на Република България. Министрите получиха Конституцията на Република България.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Вижте повече в прякото включване на репортера Десислава Маркова.

ПОДРОБНОСТИ ЗА НОВИЯ КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юрген Клоп: Групата е тежка, това е добро начало
Юрген Клоп: Групата е тежка, това е добро начало
Кои са новите лица в служебния кабинет?
Кои са новите лица в служебния кабинет?