НОВИНИ

Стеван Стоянович: Вярвам, че Младен Кръстаич ще направи резултат в следващите секунди

стеван стоянович вярвам младен кръстаич направи резултат следващите секунди
Снимка: FSS
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 23.10.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният вратар на Цървена звезда Стеван Стоянович, койтo в момента работи като спортен директор на сръбския национален отбор по футбол даде пространно интервю пред белградския вестник "Курир", в което говори за бъдещето на селекционера на "плавите" Драган Стойкович, както и за работата на друг сръбски специалист - Младен Кръстаич начело на България.

"Празнувахме победата срещу Черна гора, но не сме се класирали на европейското. Трябва да сме много внимателни. Независимо, че всички си мислят как сме по-добри българите. Ще видим как ще е в мачовете между България и Унгария и между Черна гора и Литва. Сигурно е само, че няма да правим сметки. Никога не сме се занимавали с такива неща – нито в миналото, нито сега. Надявам се, че ще спечелим мача с България и ще разсеем всички съмнения", заяви Стоянович и разсея съмненията около това дали има шанс Драган Стойкович да не води Сърбия на Евро 2024.

Не мисля, че това ще се случи. Ще бъде лудост някой друг да води Сърбия на Евро 2024, а не този, който мина през квалификациите. И го казвам открито – хората над мен трябва да започнат преговори още сега", добави легендарният сръбски страж.

Носителят на КЕШ с Цървена звезда говори още и за последния двубой на сърбите в европейските квалификации срещу България на 19 ноември, който трябва да подпечата мястото на западните ни съседи на европейското първенство в Германия догодина. Решителният мач ще се играе в Лесковац.

"Хубаво е, че националният отбор си тръгва от Белград. Трябва да се популяризират и по-малките населени места. Радвам се, че Лесковац ще бъде домакин на такова голямо събитие. Стадионът е прекрасен, условията са такива, каквито трябва да бъдат. Очаквам топ-футболна среда и атмосфера. Със сигурност ще има добра публика. Знам, че хората в Южна Сърбия са нетърпеливи да видят нашия национален отбор. Не помня кога първата ни селекция е играла в този край на страната", коментира "Дика" Стоянович.

Бившият сръбски футболист не пропусна да анализира представянето и на останалите балкански страни в квалификациите за Евро 2024, като обърна специално внимание на работата на своя сънародник Младен Кръстаич начело на българския национален отбор.

"Младен Кръстаич подмлади българския национален отбор. Когато анализирам неговите игри, те не загубиха лесно нито една от тях, нито пък бяха надиграни. Иска ми се да можеха да го търпят. Вярвам, че ще направи резултат в следващите квалификации", сподели Стеван Стоянович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициативата за по-евтини храни спира преди да е започнала?
Инициативата за по-евтини храни спира преди да е започнала?
Икономисти: Бензинът може да мине 3 лева, ако отпадне дерогацията за внос на руски петрол
Икономисти: Бензинът може да мине 3 лева, ако отпадне дерогацията за внос на руски петрол