НОВИНИ

Стилиян Петров и Мартин Петров обявиха, че са "дотук" с българския футбол (ВИДЕО)

Отзивите от Конгреса следете в реално време на нашия сайт bntsport.bg!

стилиян петров мартин петров обявиха дотук българския футбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 15.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Двете най-важни фигури в екипа на Димитър Бербатов - Стилиян Петров и Мартин Петров - обявиха, че спират да се занимават с български футбол и оттук нататък ще продължат да се занимават с лични дела.

Тяхното изявление дойде само няколко минути, след като стана ясно, че Георги Иванов бе избран за новия президент на Българския футболен съюз (БФС), като при напускането на залата Бербатов, Стилиян и Мартин сърдечно поздравиха своя бивш съотборник в националния отбор за победата.

На въпрос дали би се включил в новия Изпълком на футболната ни централа Стилиян Петров категорично отрече и информира обществеността, че спира да се занимава с български футбол

"Господин Иванов си обяви Изпълкома. Аз оставам до Димитър Бербатов. Всички ние ще видим дали е правилният избор. В последните няколко месеца и дни излязоха упреци към нас, че се виждаме с определени хора. Видя се, че сме истински и си държим на реномето. Стилиян Петров е дотук с българския футбол. Сега ще се занимавам с моите бизнеси", отсече рекордьорът по мачове с екипа на националния отбор.

"Искам да благодаря на целия екип от името на Димитър. Положихме много усилия да създадем тези връзки. България има мъжки сърца, има хора, които искат да търсят нещо различно. Може би в лицето на други ще намерят съименници. От всички резултати последните години. Казах на Димитър и на Марто, че заставам зад тях. Не се получи, пожелавам успех на новия президент. Имам мои клубове и мои планове. Стилиян Петров няма да бъде в българския футбол", коментира още Стилиян Петров.

Мартин Петров също обяви, че е "дотук" с българския футбол и помоли повече да не бъде търсен да коментира процесите в този спорт у нас.

"Опитахме се да направим нещо за тези три години, дадохме всичко от себе си. Решихме да се захванем с тази битка по правилния начин и е хубаво, че се разсееха всякакви съмнения около това дали Конгресът е бил нередовен. Нека да дадем време на новия президент да поработи", заяви Петров.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Отзивите от Конгреса следете в реално време на нашия сайт bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР да охранява центровете за настаняване на чужденци, решиха депутатите
МВР да охранява центровете за настаняване на чужденци, решиха депутатите
Димитър Бербатов: Трябва да уважим избора на клубовете (ВИДЕО)
Димитър Бербатов: Трябва да уважим избора на клубовете (ВИДЕО)