НОВИНИ

Стилияна Николова в поредицата "Спортните таланти на България"

стилияна николова поредицата спортните таланти българия
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 02.03.2024
8467
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Стилияна Николова е първият спортист, който попада в документалната поредица на БНТ "Спортните таланти на България".

Началото - 26 юли 2023 г. не е избрано случайно, защото на тази дата догодина ще бъде открит официално най-големият спортен форум - Олимпийските игри в Париж.

Поредицата „Спортните таланти на България“ цели да представи някои от най-изявените млади български спортисти, които ще участват в Игрите в Париж.

Заглавието на филма "Между световете" е препратка към развитието и живота на талантливата и успешна състезателка в художествената гимнастика Стилияна Николова, която тръгва от непознатите земи на Египет, за да премине през София и да стигне (дай Боже) догодина до Париж и Олимпийските игри във френската столица (парадоксално или не - една от песните в нейните съчетания е именно Paris Holds the Key To Your Heart).

Лентата разказва за живота на навършващата 18 години през август Стилияна - нейният труден и дълъг път от Египет до България, за липсата й към семейството, което продължава да живее в Кайро, за живота в общежитието към тренировъчната зала на "Раковски", за хобитата, за интереса й към театралното изкуство, за отношенията й с треньорката Валентина Иванова, за безконеничните и изморителни ежедневни тренировки.

За да се засили автентичността на филма, са използвани четирите музики, по мотиви от които Стилияна играе своите съчетания на топка (Arabian Nights - кавър на песента от Аладин), обръч (Gianna Nannini - Mama), бухалки (Jailhouse Rock - Elvis Presley) и лента (Paris Holds the Key To Your Heart по музика от анимационния филм Anastasia). Зрителите ще имат възможността да видят уникални кадри от живота на Стилияна Николова, която ще разказва искрено за битието и личността си. Продължителността на филма е 28 минута, негов автор е Стефан Георгиев, режисьор е Йоанна Капанова, оператори - Николай Балкански и Станислав Златев, монтаж - Васко Иванов.

Гледайте шампионката ни в художествената гимнастика Стилияна Николова в поредицата "Спортните таланти на България"!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова отпадна на полуфиналите на двойки на турнир по тенис в Тунис
Ани Вангелова отпадна на полуфиналите на двойки на турнир по тенис в Тунис
Деца помагат на деца: Ученици направиха дарение за педиатрията на Бургаската болница
Деца помагат на деца: Ученици направиха дарение за педиатрията на Бургаската болница