НОВИНИ

Стилияна Николова - кралица на килима на художествената гимнастика и кралицата на бала

стилияна николова кралица килима художествената гимнастика кралицата бала
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 28.05.2023
19930
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Лъскави, скъпи и бързи автомобили. Блясък, камъни и пера. Така изглеждат повечето абитуриентски балове. Тя обаче стои далеч от стандартите и общоприетите норми. Тя е кралица на килима на художествената гимнастика и кралицата на бала. Тя е Стилияна Николова.

"Чувствам се много красива и днес определено ми е много хубаво. Събудих се със същата настройка, но когато се видях с грима, прическата и роклята вече се почувствах по-специално и много се харесах. Определено се чувствам като принцеса", признава младата ни грация.

"Изкарах късмет, че балът ми се падна точно след края на европейското първенство. Ходих на проби за роклята между тренировките поддържахме постоянно връзка с шивачката. Обувките си ги избрах след европейското", споделя още Стилияна.

Пред нашата камера детето чудо на художествената ни гимнастика сподели, че за нея е било редно да присъства на бала си, за да постави подобаващ завършек на тази част от своя живот.

"Смятам, че беше редно да присъствам на бала, за да завърша тази част от живота си подобаващо и да започна начисто. Носталгично е, че всичко свършва, но тепърва предстоят и нови пътешествия в живота", заяви Николова.

Младата ни състезателка сподели още, че на този етап остава фокусирана върху гимнастиката, тъй като това ѝ дава мотивация, като самата тя не крие амбициите си да покаже най-доброто от себе си на световното първенство по-късно през годината и догодина на Олимпиадата в Париж.

"Трябва да намериш време да отделиш и за учене. Това ти отнема от времето за себе си, което е трудно, но няма как. Засега не знам как ще продължа оттук нататък, защото мога да пропусна матурите, така че оставам фокусирана върху гимнастиката. На дадения етап това е нещото, което правя и то ми носи мотивацията. Целта ми е да си изиграя съчетанията на всички състезания и да покажа класата си на световното първенство и догодина на Олимпиадата", завърши Стилияна Николова.

Автор: Моника Симеонова

Целия материал гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров загуби в полуфиналите в Букурещ
Пьотр Нестеров загуби в полуфиналите в Букурещ
Има ли шанс за продължаване на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?
Има ли шанс за продължаване на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?