НОВИНИ

Стиляна Николова лидер във временното класиране в многобоя на Държавното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:07, 14.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
стиляна николова лидер временното класиране многобоя държавното първенство
Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Слушай новината

Стиляна Николова от клуб "Етър Велико Търново" е лидер във временното класиране след изиграването на първите два уреда от многобоя на Държавното първенство категория "Елит".

Николова беше безгрешна в съчетанията си на топка и обръч и напълно заслужено води във временното подреждане пред съотборничките си в националния отбор Боряна Калейн (Левски-Триадица) и Ева Брезалиева (Олимпия).

Калейн допусна лека неточност на обръч, докато при Брезалиева грешката дойде в съчетанието ѝ с топка. Въпреки това и двете гимнастички, наред с Николова, се класираха за финалите и на двата уреда.

Във финалите и на топка, и на обръч ще участват още Татяна Воложанина (Илиана), Магдалина Миневска (Илиана) и Лъчезара Пекова (Левски).

При девойките начело след първия ден е Елвира Краснобаева (Грация-Варна) пред Никол Тодорова (Авангард), а трета е Дара Стоянова (Илиана).

Алекса Рашева (София спорт 2017) пък води след първия ден при най-малките - девойките младши възраст. Втора и трета в подреждането за момента са Магдалена Вълкова (Илиана) и Ида Стефанова (София спорт 2017).

В събота Държавното първенство продължава с изиграването на съчетанията на бухалки и лента в многобоя във всички възрасти. Освен това ще бъдат определени и медалистките във финалните на отделните уреди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Рим
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Рим
Настимир Ананиев, ПП: Столична община е платила 2 пъти по-скъп газ за автотранспорта
Настимир Ананиев, ПП: Столична община е платила 2 пъти по-скъп газ за автотранспорта