Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Стойчо Кацаров: Не се налагат извънредни мерки срещу COVID-19

от БНТ
12:12, 31.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В "Денят започва с Георги Любенов" бившият служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви, че според него новата вълна от COVID-19 не представлява заплаха и не се налагат извънредни мерки. По думите му Омикрон е изравнен като симптоматика с грипа. Според него работата на предстоящото служебно правителство ще бъде значително по-лесна, въпреки новата вълна на ковид.

"Миналата година служебното правителство беше изправено пред големи трудности заради тежкото протичане на Делта варианта на коронавируса и заради лошото състояние, в което се намираше здравната система. Тежкото наследство от 10-годишното управление на ГЕРБ постави огромни трудности пред тогавашното служебно правителство", коментира той.

Най-важната задача на служебното правителство е да организира честни избори, отбеляза той. В отговор на въпроса дали Кацаров е канен за министър, той коментира, че не е водил подобни разговори.

"Властта не ме интересува, интересува ме здравната система и реформата в нея. Що се отнася до реформата, аз мога да я проведа, но мога и да помагам с удоволствие на някой друг да я реализира", отбеляза той.

Той подчерта, че е оптимист за бъдещето, защото нагласите на обществото и съвременните партии са в посока на това да се извърши реформа в здравеопазването.

"Не беше променено нещо съществено за последните месеци в сферата на здравеопазването, това е малко време за съществени промени. Притеснителното е, че няма програма за подобна промяна, при положение че здравната система наистина се нуждае от сериозни реформи", заяви Стойчо Кацаров.

Според него огромният проблем на здравната система е, че тя не е фокусирана върху потребителя.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат (СНИМКИ)
Взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат (СНИМКИ)
Издирва се: Мъж с деменция от Пловдив е в неизвестност от вчера
Издирва се: Мъж с деменция от Пловдив е в неизвестност от вчера