НОВИНИ

Столичният общински съвет заседава извънредно заради убийството на двамата младежи на бул. "Сливница"

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
11:45, 09.05.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Извънредно заседание на Столичната община ще има тази седмица в четвъртък заради катастрофата на бул. "Сливница". Общинският съвет е поканил служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и главния секретар на МВР Петър Тодоров за участие в срещата. Целта е общинарите е да разберат какво до момента е предприело МВР за предотвратяване на пътния травматизъм в столицата. В Столичния общински съвет са готови за сътрудничество с МВР, като дадоха за пример монтирането на светлинните табели за скорост.

Вижте и още във включването на Светозар Костадинов.

"Няма да се уморя да повтарям, че е невъзможно 15 патрулни екипа да следят за реда по улиците в Столичната община, които са с дължина 3900 км. Очевидно така не става. Държавата трябва да си влезе в правомощията", заяви Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

"90% от инцидентите, които се случват в последните години, и не само в София, са в следствие на превишена скорост, така че и ние апелираме за по-голям контрол. Там ограничението на скоростта е 50 км/ч", заяви инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителство в СО.

Има ли как да бъде поставен легнал полицай?

"Наредбата забранява, ако има светофарна уредба, да има такива неравности, разбира се, колегите, които са от транспортното ни направление и самата комисия по организация и безопасност на движението съответно, ще разгледат и там за взимане на някакви допълнителни мерки", допълни Джоргов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпаднаха част от свидетелите по едно от делата срещу прокурорския син
Отпаднаха част от свидетелите по едно от делата срещу прокурорския син
Паоло Банкеро оглави идеалния отбор на новобранците в НБА с единодушно решение
Паоло Банкеро оглави идеалния отбор на новобранците в НБА с единодушно решение