НОВИНИ

Стоян Михалев, ДБ: Внесохме решението за консултации за изпращане на оръжие в Украйна

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 03.04.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в Украйна вече е внесено и аз бях сред първите подписали. Това обяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев

Категоричният отказ на БСП да участва в тези консултации той коментира така:

"Ние конкретно нямаме никакво коалиционно споразумение с БСП. Нашето споразумение е с "Продължаваме промяната" и в рамките на тези споразумения, които тя е постигнала, нямаме никакви точки, в които например конфликтът в Украйна да се сметне за нарушение. БСП също смятат, че това е война и нямат различия от позицията на парламента. Те подкрепиха всички точки в общата декларация, без налагането на санкции и това не доведе до разпад в коалицията, каза още той.

Михалев не е убеден, че ГЕРБ ще наистина ще подкрепи управляващите за изпращането на оръжие.

"Те изведнъж се оказаха големи евроатлантици, но нека не забравяме, че помогнаха на плановете на Путин за тази война. Ако не беше "Руски поток", много трудно Путин щеше да започне тази война", смята депутатът.

Явор Божанков, БСП: Не подкрепяме изпращането на оръжие в Украйна, ГЕРБ търсят конфронтация

Михалев, обяви, че по негово предложение е приета нова мярка за подпомагане на културата - ваучерите за храна да се увеличат от 80 на 200 лв. и да могат да се ползват и за посещаването на културни събития - театър, изложби, кино.

"Мярката вече е активна. С бюджета вече е гласувана, влязла е в Държавен вестник. Получих уверение от Министерството на културата, на ниво заместник-министри, че ще започнат да пишат писма до директорите на културните институции, защото е важно директорите и организаторите на концерти и културни събития да сключат договори с фирмите, които имат издаване за лиценз на тези ваучери", каза депутатът.

Михалев е съгласен с тезата на премиера, че Русия саботира евроинтеграцията на Западните Балкани. Коментира и шпионския скандал в ДАНС.

"Според мен когато се прави такова разследване в службите, не мисля, че е в най-ниския ешелон. Моето мнение е, че трябва да се търси на по-високо ниво в нашите служби. Това, което чух във връзка с войната в Украйна, колко ще продължи тя, мините, които щели да дойдат и да заплашат туризма - източникът беше един и същ и нищо от това, което чух през последните три месеца, не беше истина", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николов: От петък има официално искане от "Газпром" България да плаща за газ в рубли
Николов: От петък има официално искане от "Газпром" България да плаща за газ в рубли
Голдън Стейт прекъсна негативната серия след обрат срещу Юта Джаз
Голдън Стейт прекъсна негативната серия след обрат срещу Юта Джаз