НОВИНИ

Стоян Орманджиев: Утре ще има яснота за новия стадион на ЦСКА

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:41, 23.04.2023
Чете се за: 05:57 мин.
Спорт
стоян орманджиев
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев беше гост в предаването "Арена спорт". Той коментира актуалните събития около клуба и първия отбор, битката за титлата и работата в тандем с Филип Филипов.

"Бях много добре приет в отбора и пак казвам - тези два месеца в клуба бяха, колкото вълнуващи и приятни, толкова и отговорни“, заяви Орманджиев в студиото на БНТ.

„Някои отбори не могат да си намерят и един изпълнителен директор, а пък ние имаме двама. С Филип Филипов се познаваме отдавна. Той много ми помага, като ме вкарва в тези ежедневни неща, които за него вече са станали рутина. Ние сме с разпределени задачи. Ето - днес аз съм тук, а утре той ще бъде на една много важна пресконференция, която феновете очакват с голям интерес, за новия стадион. Има достатъчно задачи за всички. Едно от основните неща, които правим заедно е да бъдем на тренировките на отбора, а днес ще ни видите и на стадиона в Благоевград“, обясни още изпълнителният директор на "червените".

„През последната седмица претърпяхме доста критики като клуб и смея да твърдя, че доста от тях бяха абсолютно обективни. Но едно от хубавите неща, които искам да кажа е, че този мач с Пирин се явява историческа възможност за ЦСКА да постигне 10-а поредна победа като гост. Знаете и с кой отбор е следващия мач, така че битката във всеки двубой е много важна“, коментира Орманджиев предстоящия по-късно днес мач с Пирин.

„Дали ЦСКА ще издържи на натиска на Лудогорец? Ами това е в ДНК-то на ЦСКА - да не се поддава по никакъв начин на напрежението, а напротив - напрежението да се превръща в мотивация. Аз редовно присъствам на тренировките и виждам, че настроението във футболистите е доста добро. Надявам се много добре да осъзнават каква възможност имат. Ако погледнем и няколко сезона назад - ЦСКА никога не е имал толкова много точки след 26-ия кръг. Дори и отборът, който е ставал шампион, също не е набирал толкова много точки. Така че, когато има и негативи, те се казват, но трябва да се казват и положителните неща“, каза още Орманджиев.

Той коментира и равенството с Левски в понеделник.

„Мачът с Левски си мисля, че двата отбора се опитаха най-вече да неутрализират силните страни на противника и затова се получи не толкова приятен двубой за гледане. В крайна сметка, когато си изиграл един такъв мач, всичко може да се случи. Визирам ситуацията с дузпата и пропуска. По-притеснителното за мен беше, че тази хубава атмосфера, която феновете създадоха по трибуните, те заслужаваха да видят една по-добра продукция. Трябваше да бъдем малко по-настоятелни в предни позиции. Аз приемам този мач, че все едно сме взели една точка за загуба“.

Орманджиев коментира и отпадането на ЦСКА в турнира за Купата на България.

„Отпадането за Купата на България на 1/4-финала при всички положения е лош резултат за ЦСКА. Аз бях много притеснен от този мач с Черно море. Техният отбор е доста корав, играе един футбол, който е доста труден за опонентите, особено ако не успееш да вкараш мача в твоята посока, както се и случи с нас. Така ни се разви двубоят, че допуснахме два гола от наши грешки и се събудихме твърде късно. Проблем, който го има не само в този двубой. Въпросът е, че за Купата, когато загубиш и с този формат, който е само в един мач - просто отпадаш. Рано отпаднахме за Купата, но според мен това подейства отрезвително на футболистите“, заяви Орманджиев.

Той обясни още, че на утрешната пресконференция ще бъде представен проекта за новия стадион „Българска армия“.

„Не ми се иска да изпреварвам събитията и да казвам какво ще се случи утре на пресконференцията. Тече много сериозна подготовка за утре. Там ще бъде Филип Филипов и ви гарантирам, че ще има много интересни неща. Само малко ще открехна завесата и ще кажа, че това което утре ще се види, на мен лично много ми допада. ЦСКА ще има нов стадион. Това е идеята и това нещо ще се случи", завърши Орманджиев.

Вижте цялото интервю във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мими Христова: Много важно беше за мен да стигна до титлата
Мими Христова: Много важно беше за мен да стигна до титлата
Ще завали, очакват се и гръмотевици
Ще завали, очакват се и гръмотевици