НОВИНИ

Страхотен Иван Алипиев изведе Латина до важен успех в битката за оцеляване в Серия А2

Българският баскетболен национал се отчете с "дабъл-дабъл" за успеха на своя тим с 88:80 като гост на Ченто в двубой от първия кръг на плейаута

страхотен иван алипиев изведе латина важен успех битката оцеляване серия
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 06.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина поставиха успешно начало на борбата за оцеляване в италианската Серия А2. Двамата българи и техните съотборници триумфираха при визитата си на Ченто с 88:80 в мач от първия кръг в плейаута.

Така баскетболистите на Джанмарко Сако вече са с баланс 8-25, но засега остават на последното шесто място в подреждането, от което единствено първите двама ще получат право и през следващия сезон да играят във второто ниво в Италия. В същото време Ченто е лидер в подреждането с актив от 15 успеха и 18 поражения.

Първото полувреме в "Балтур Арена" премина при поделено надмощие, като в края на втория период домакините имаха крехък аванс при 42:40.

След подновяването на играта съставът на Латина успя да излезе напред в резултата и в един момент дори изгради преднина от осем точки, но в крайна сметка решителната част започна при равенство - 65:65. В заключителните десет минути обаче гостите показаха, че заслужават повече успеха и в крайна сметка стигнаха до нея след 88:80.

Иван Алипиев изигра много силен мач за победителите, завършвайки с "дабъл-дабъл" - 32 точки, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 32 минути на паркета. При стрелбата си българският национал бе 6/12 от средна дистанция, 5/7 отвъд дъгата и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Другият българин в редиците на Латина - Борислав Младенов - се появи от пейката и за 10 минути се отчете с с 2 точки и 2 борби.

В следващия кръг на Алипиев, Младенов и техните съотборници им предстои домакинство на Киузи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Лепичев игра при поражение на Мелия в Испания
Симеон Лепичев игра при поражение на Мелия в Испания
Първите F-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 г., каза министърът на отбраната
Първите F-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 г., каза министърът на отбраната