НОВИНИ

Страхотно постижение за Боряна Калейн в многобоя на европейското

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
15:15, 12.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Боряна Калейн
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българската националка Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Грацията ни завоюва така чаканото отличие от шампионата със сбор от 107.625 точки.

Боряна Калейн игра много стабилно в третия състезателен ден на индивидуалното и заслужи своя медал. Чаровната ни състезателка не беше много убедителна в квалификациите за многобоя, но за сметка на това успя да покаже истинските си възможности именно днес, в най-важния момент.

Възпитаничката на Марияна Памукова получи 27.775 точки на обръч, 27.400 на топка, 27.950 на бухалки и 24.500 точки на лента.

Златото отиде при представителката на Русия Арина Аверина със сбор 109.100 точки, бронзовото отличие е за нейната сестра-близначка Дина Аверина със 107.325 точки.

Другата българска представителка в многобоя Катрин Тасева завърши на 7-о място с 98.850 точки.

„Много вълнения, много тежко състезание, много мобилизация. На ръба, на границата на възможното бяхме, но съм и много щастлива. Успяхме Боряна да влезе във формата, в която искахме. Дълбоко в себе си знаехме, че е много добре подготвена. Но като видях как загрява, бях сигурна, че ще успее. Искам да поздравя и Катрин Тасева, която е истински боец“, сподели Илиана Раева.

Състезанието не приключва за Боряна Калейн и Катрин Тасева. Двете ще участват и във финалите на отделните уреди в неделя, 13 юни. Катрин Тасева влезе и в четирите възможни, докато Боряна Калейн ще участва на топка, обръч и бухалки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Г-7 стартира амбициозен инфраструктурен план в противовес на Китай
Г-7 стартира амбициозен инфраструктурен план в противовес на Китай
Лудогорец представи официално Игор Пластун
Лудогорец представи официално Игор Пластун