НОВИНИ

"Стронг мен" се завърна в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 13.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

След двугодишно прекъсване заради пандемията Русенският университет отново организира състезание по силов многобой "Стронг мен". В изключително атрактивната надпревара се включиха 11 студенти, между тях и двама чужденци, които са тук на обучение по програма "Еразъм". Победител стана Радослав Йорданов, студент в специалността "Кинезитерапия".

По традиция състезанието по силов многобой беше открито от мажоретките на Русенския университет. А след това се включиха и силните мъже. Първата дисциплина, в която се състезаваха, беше обръщане на гума. Победител в нея стана Илкин Кямилов. Той за втори път се включва в тази надпревара, но тренира не само заради нея, а защото харесва спорта и именно покрай него е избрал специалността "Кинезитерапия".

"Здрави тренировки, упоритост, постоянство - всекидневно. 5 пъти силови тренировки на седмица и две кардио тренировки", заяви Илкин Кямилов, студент специалност "Кинезитерапия", четвърти курс.

Хвърлянето на пудовка се оказа трудна дисциплина за повечето от участниците. Според Теодор Ташков, който от 12 години тренира кану-каяк и има сериозна физическа подготовка, освен физическа сила, са необходими и специфични умения.

При фермерската разходка младежите трябваше да изминат 40 метра с две тежести от по 50 килограма. Тук най-бързо се справи Константин Пламенов.

Състезанието започна и завърши с участието на мажоретките, които окуражаваха силните мъже на Русенския университет от лекия автомобил, който те трябваше да издърпат в последната част на надпреварата.

В този кръг победи французинът Алексис Марте, който за по-малко от 11 секунди успя да издърпа на 20 метра лекия автомобил. Но в крайна сметка на първо място се класира Радослав Йорданов.

"Според мен, ако се състезаваш, трябва да се състезаваш с идеята, че ще си победител. Трябва да си уверен в себе си. Трябва да сме силни", каза още Радослав Йорданов, студент "Електроенергетика", втори курс.

Не е важна купата, каза още Радослав Йорданов, важно е да се спортува и да знаем, че това е за нас, за нашето здраве и самочувствие. Каквото имат силните мъже на Русенския университет.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Получаваме цялото количество азерски газ от 1 юли
Кирил Петков: Получаваме цялото количество азерски газ от 1 юли
Радостин Василев: Не заемам позиция в битката за президент на БФС
Радостин Василев: Не заемам позиция в битката за президент на БФС