НОВИНИ

Студено остава времето в почти цялата страна

Валежите ще спрат в събота, но застудяването ще продължи

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 09.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаваха се предупрежденията за снеговалежи и съществено застудяване. Снежна покривка се образува главно в Северна България, до около 5 -6 см, в София - 4 см, както и на морския бряг - в Бургас - 2 см, на нос Емине - 1 см, повече е в планинските райони.

В почти цялата страна температурите тази сутрин са под нулата, в повечето райони от минус 9 до минус 5 градуса. Под нулата са и на морския бряг – на нос Емине и във Варна - минус 6 градуса, Бургас - минус 5 градуса. В София минималната температура е минус 2 градуса.

Очакванията са днес в по-голямата част от страната температурите през целия ден да останат отрицателни, а в комбинация със силния вятър, особено в източната половина от страната, усещането ще бъде за още по-студено от действителното време.

Малко над нулата ще бъдат максималните температури в южните райони от страната. В следобедните часове валежите ще отслабнат, а до края на деня в почти в цялата страна ще спрат, но ще остане много ветровито.

През нощта слаб сняг ще превалява на места в югоизточните райони. Ще духа слаб североизточен, в Източна България - до умерен северен вятър. Утрото ще бъде мразовито с минимални температури между минус 9° и минус 4°, в София - около минус 8°. В Северна България температурите почти през целия ден ще са под нулата.

На места до около плюс 2°, в София - около плюс 1°, но вятърът ще създава усещане за още по-студено, от действителното време. Ще бъде предимно слънчево, а вятърът постепенно ще отслабва.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от североизток.

Слабо затопляне се очаква в четвъртък, в петък предстои ново застудяване, както и отново валежи, но предимно слаби. В събота валежите ще спрат, но застудяването ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров остава в Консултативния съвет на играчите на АTP
Григор Димитров остава в Консултативния съвет на играчите на АTP
Защитаващият титлата си Ришар Гаске отпадна на старта на турнира в Оукланд
Защитаващият титлата си Ришар Гаске отпадна на старта на турнира в Оукланд