НОВИНИ

Студено време днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 15.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Акцент в прогнозата в близките дни ще бъде много студеното време. В по-голямата част от страната още утре, а в неделя почти навсякъде, температурите и през деня ще останат под нулата.

Днес максималните температури ще бъдат между минус 1° и 5°. Ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще продължи да отслабва.

През нощта облачността над по-голямата част от страната отново ще се увеличи. Очакванията са минималните температури да бъдат от минус 7° до минус 1° , в София - минус 6°.

Утре ще преобладава облачно време. На места ще превалява слаб сняг. Ще бъде ветровито и много студено. Максималните температури в Източна и Югоизточна България ще бъдат от 0° до 3°, но в по-голямата част от страната, в областите с предупреждение от първа степен, код жълто, през целия ден ще останат под нулата, не повече от минус 1°, минус 2° .

Много студено ще е и в планините утре с максимални температури по върховете от минус 15 до минус 12 градуса, в комбинация с умерен вятър от запад-северозапад .

В курортите максималните температури ще са от минус 10° на Алеко, минус 7°, минус 8° в Боровец и Пампорово, до минус 3° в Банско. Ще е предимно облачно, със слаби снеговалежи.

В неделя ще бъде още по-студено. Минималните температури ще паднат в отделни райони до около минус 10°, на места - до минус 14°, а дневните вече в почти цялата страна ще са отрицателни. Ще се задържи предимно облачно, на отделни места все още ще превалява слаб сняг. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време.

Минималните температури ще бъдат още малко по-ниски, но максималните ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов с четвърта победа в Токио
Даниел Иванов с четвърта победа в Токио
Пътна полиция с акция в цялата страна. Ще се следи за шофьори, употребили алкохол и наркотици
Пътна полиция с акция в цялата страна. Ще се следи за шофьори, употребили алкохол и наркотици