НОВИНИ

Студентска инициатива: Зарадвай непознат за Коледа

bnt avatar logo
от БНТ
07:22, 11.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Минута за Коледа" е инициатива за поредна шеста година на Студентския съвет при Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Тази година обаче кампанията ще е малко по-различна от обикновено, заяви в "Денят започва" по БНТ Антонио Стоичков – председател на Студентския съвет.

През изминалите шест години из целия университет са поставяни кутии и всеки е имал възможността да напише писмо в Ректората. През 2020 г. е създадена електронна платформа към сайта на Студентския съвет, на която хората могат да изпратят посланията си.

В инициативата се включват основно студенти на Софийския университет, но всеки може да се включи.

"Писмата се разнасят из цяла България. Когато всеки един от нас тръгне към родния си град, взима писма, в случая ние ще изпращаме към нашите колеги извън София, и те ще раздават писмата", обясни Антонио.

Той допълни, че му се иска тази година да види в писмата вдъхване на малко повече кураж, на надежда, на топлина и на коледен дух, защото живеем в по-тежки времена от обичайното.

Антонио Стоичков заяви, че студентите вече са се адаптирали към онлайн обучението. Според него, теоретичната част се преминава сравнително лесно, но откъм практическата част все още се подготвят планове как и кога да се проведе.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се бездомниците в Русе
Увеличават се бездомниците в Русе
Ден 2-ри от срещата на върха на ЕС: Обсъждат сигурността и икономическото възстановяване
Ден 2-ри от срещата на върха на ЕС: Обсъждат сигурността и икономическото възстановяване