НОВИНИ

Светлин Стоянов, независим депутат: Слуховете за падането на това правителство са силно преувеличени

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 18.06.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

В "Денят започва с Георги Любенов" независимият депутат Светлин Стоянов заяви, че очаква още негови колеги да напуснат парламентарната група на "Има такъв народ".

"Аз знам какво става в тази група по всяко едно време. Знам, че госпожа Митева е казала, че гласуването за оставката на Никола Минчев е било много груба грешка и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е казал да гласуват "въздържал се" по време на вота на недоверие, за да не се закрият като партия, но са го убедили, че ще се гласува против правителството. Много интересни противоречия се случват - аз съм обявен за предател, а Кирил Симеонов го обявиха за приятел. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат предател в техните редици? Така че наистина - безуспешни са опитите за опазване целостта на тази група", каза Стоянов.

"Има такъв народ" вече е с шест депутати по-малко

По думите му подобни процеси текат и в други парламентарни групи като тази на "Възраждане". Затова той очаква да има и други народни представители, които да гласуват против вота на недоверие въпреки решението за подкрепа от страна на своите парламентарни групи.

"Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени. Това доказват събитията от вчера. За мен това е важно политическо решение, което трябва да се вземе в сряда. Всеки сам си преценя, но от това зависи дали ще е добре или зле за България", каза Стоянов.

Трифонов: Няма никаква коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС. И няма и да има. Никога.

Той допълни, че се е чувствал измамен през последните два месеца в групата на "Има такъв народ", защото всички изводи сочели, че се оформя коалиция между ДПС, ГЕРБ, Възраждане и ИТН. По думите му това се е потвърдило при оставката на Никола Минчев.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Митев, ПП: Мафията и опозицията искаха да ни съборят, но вместо това ни консолидираха
Искрен Митев, ПП: Мафията и опозицията искаха да ни съборят, но вместо това ни консолидираха
България удари Канада за втори успех в Лигата на нациите при жените
България удари Канада за втори успех в Лигата на нациите при жените