НОВИНИ

Световният шампион Франция пристигна в Катар

световният шампион франция пристигна катар
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 17.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Действащият световен шампион Франция пристигна вчера вечерта в Катар, където между 20 ноември и 18 декември ще защитава титлата си от преди четири години в Русия.

Делегацията на "петлите" кацна на летището в Доха без един от своите нападатели Рандал Коло Муани, който се очаква да пристигне днес.

Нападателят на Айнтрахт Франкфурт беше повикан в последния момент от селекционера Дидие Дешан, за да замени Кристофър Нкунку, който получи травма по време на последното занимание на французите преди заминаването след сблъсък с Едуардо Камавинга.

Пред Дешан стоят и други сериозни проблеми за разрешаване, след като в Катар участие няма да вземат още Пол Погба, Нголо Канте и Преснел Кимпембе, който също отпадна в последния момента.

Броени дни преди старта на шампионата неясноти има и около Рафаел Варан и носителят на "Златната топка" Карим Бензема, които наскоро получиха травми в клубните се отбори.

Франция ще стартира защитата на титлата си на 22 ноември с мач срещу Австралия, а останалите два отбора в тази група D са Дания и Тунис.

Не пропускайте най-интересното от Световното първенство по футбол в Катар (20 ноември - 18 декември) в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на отбраната в Югоизточна Европа обсъдиха ситуацията в Украйна
Министрите на отбраната в Югоизточна Европа обсъдиха ситуацията в Украйна
Споразумението за износ на украинско зърно е удължено със 120 дни
Споразумението за износ на украинско зърно е удължено със 120 дни