НОВИНИ

Свиленски: Предстоят интересни две седмици в парламента

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 07.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски призова министъра на енергетиката да не дава квалификации за атаки, войни и съмнения за противопоставяне.

Факт е, че има проблем, факт е, че българското общество трябва да бъде информирано какво се случва, факт е, че днес КЕВР и прокуратурата са започнали проверка. Нека органите се произнесат, да направят своите проверки и да видят дали държавата е ощетена, коментира в "Още от деня" Свиленски.

Това, че правителството се подкрепя от коалиция и в нея фигурират различни политически субекти, не дава индулгенция на нито една политическа партия и министър да прави неща, които ще нанесат щета на държавата, допълни той.

Свиленски обясни, че напрежение в коалицията няма. Това по думите му ще проличи най-ясно при приемането на бюджета.

Предстоят интересни две седмици в парламента. Това ще даде знак за бъдещето на коалицията и парламента", каза Свиленски.

Той заяви, че очаква мораториумът върху цената на тока да падне.

"Българските граждани ще бъдат защитени и те бяха защитени. Да, експерти и специалисти казваха, че това е грешно икономическо решение, но политически за българските граждани беше важно да бъдат защитени в зимата. Правителството работи цените да не се вдигат, колкото щяха да се вдигнат. Трябва да бъдат подпомогнати енергийно бедните. Правителството работи да не бъде рязко вдигната цената на битовите потребители, да бъде направено така, че болници, общини, религиозни храмове, детски градини и ясли да не плащат тази висока цена на тока", категоричен беше Свиленски.

Той допълни, че БСП ще настоява за реализацията на АЕЦ "Белене", защото по думите му на всеки българин вече стана ясно, че по-евтин ток от този, произведен в атомната централа, няма.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служител без медицинско образование е издавал фалшивите ковид сертификати в Банско
Служител без медицинско образование е издавал фалшивите ковид сертификати в Банско
Удължиха със седмица гласуването за Баскетболист №1 на България за 2021 г.
Удължиха със седмица гласуването за Баскетболист №1 на България за 2021 г.